Woensdag 6 november a.s. is de school dicht

04-11-2019
De landelijke staking gaat door en wij doen mee. Waarom? Zie hieronder.
Beste ouder(s), verzorger(s)

Vanaf vrijdagavond is er in de media veel gesproken over het vrijdag afgesloten akkoord tussen kabinet, werkgevers en werknemers en is veel onduidelijkheid ontstaan over het wel of niet doorgaan van de aangekondigde staking van 6 november.

Mede naar aanleiding van de berichten van gisteren (zondag 3 nov) hebben we besloten dat we woensdag, zoals eerder aangekondigd, wel gaan staken en de school dus dicht is.

Ondanks de forse injectie van 460 miljoen, die we zeker waarderen, zijn blijvende, duurzame investeringen nodig om ons onderwijs en het vak van leerkracht de plek te geven die ze verdienen en dat is met het akkoord van vrijdag niet bereikt.
Om de kwaliteit van onderwijs te behouden en het lerarentekort terug te dringen is er stuctureel geld nodig. Het grootste deel van het geld is eenmalig en gereserveerd voor dit schooljaar en de komende twee schooljaren. Dit gaat op termijn dus geen verbetering opleveren wat gevolgen gaat hebben op de kwaliteit van het onderwijs van onze kinderen.
Versoepeling van de regels om onbevoegden voor de klas te zetten bijvoorbeeld, is onze ogen een afbreuk aan zowel de kwaliteit als het imago van het onderwijs.

Woensdag gaan wij staken en de school is dicht.
Hierbij een leuke blog vanuit het perspectief als ouder: https://inspirerendgekwebbel.nl/schoolkinderen/5-redenen-waarom-we-als-ouders-achter-de-stakingen-van-leraren-staan/

Team van De Cornelis Jetses